3 tipp hogyan tisztítsd a fürdőruhád

1.Nem barátok a mosógéppel

A Pyramid bikinik anyaga 80% polyamid és 20% elasztán. Kör-, illetve síkkötött anyagok, melyek igen finom szálakból állnak.
A gép mosás, bármennyire is kényelmes, nem tesz jót sajnos a bikininek. Pláne a magas fordulatú centrifugálás, a szárítógépről már nem is beszélve…

Ezek a finom szálak a gépi tisztítás során gyorsan öregszenek: egy-egy mosás gyakran felér akár tíz alkalommal való viseléssel is.
Amennyiben sokáig szeretnéd a bikinidet hordani, a következőképpen gondozd. Először is mindenképpen kézzel mosd, majd ez után rögtön öblítsd is. Az utolsó öblítéshez már csak tiszta, öblítőszer mentes vizet használj.

2. Nehezen viseli a csavarást

A vizet nem szabad kicsavarni a fürdőruhából, csak óvatosan ajánlott kinyomkodni belőle. A kicsavarás során elpattanhat valamely varrat cérnája, amit esetenként nehéz javítani. Ezen kívül a centrifuga és a csavarás a szivacsból készült kosarakat eldeformálja. Olyan kosarakat használunk, melyeknek jó a “memóriájuk”, de pár napra szükségük van, hogy visszanyerjék eredeti formájukat. Végtelen alkalommal azonban még ők sem bírják a gyűrődést.

3.Egyedül szeret száradni 🙂

A még nedves bikinit mindenképpen elkülönítve szárítsd a többi ruhától, csak a teljesen száraz bikinit szabad a többi ruha közé tenni. A polyamid szálak ugyanis elég könnyen “veszi fel” más, nem megfelelő eljárással készített ruhák festékét, és nem is nagyon lehet megszabadítani attól. Különleges tárolást nem igényelnek a bikinik. Arra érdemes ügyelni, hogy a kosarak ne legyenek kifordítva a tárolás során, ugyanis a kosarak szivacs anyaga helyrehozhatatlanul megtörik.